X
تبلیغات
رایتل

ناقّش و کلوچه های محلی قاضی جهان/ از : استاد محمد باباخانی قاضی جهانی

18 بهمن 1395 ساعت 12:03








ناقّش و کلوچه های محلی قاضی جهان

از : استاد محمد باباخانی قاضی جهانی


ناقّش و کلوچه های محلی قاضی جهان/ از : استاد محمد باباخانی قاضی جهانی

 

بایرام اولوب، قیزیل پالچیق ازللر

ناقیش ووروب تاقچالاری بزللر

نقشهایی که ملاحظه می شود در روی یک تخته ای کنده شده است که شکل دوتا برگ را دارد و این را در زبان محلی « ناقّش» یا « ناقیش» می گویند که معمولاً بر روی کلوچه ها (نازیح) می زنند و برای تقسیم آنها را به اولیا برده و بین مردم تقسیم می کنند و یا در ایام نزدیک به عیدنوروز و در سفره های عید با آن از مهمانان پذیرایی می کنند.

این ناقّش نیم دایره است و کلوچه ها نیز به این اندازه درست می شوند و از این رنگ هم به روی کلوچه ها می کشند.

مواد اصلی برای پخت این کلوچه عبارتند از :

آرد ، آب ، روغن، زعفران، شیر ، زنجبیل و تخم مرغ .

طرز تهیه این کلوچه بدین ترتیب است که :

آرد را با آب و شیر مخلوط کرده و مقداری هم روغن به آن اضافه کرده  و خمیر درست می کنند .

 سپس  خمیر را به قطعات کوچک تقسیم می کنند و  هر قطعه کوچک را فشار داده و بشکل گردی پهن می کنند و اندازه آن بدین ترتیب است که ضخامتش در حدود دو سانتیمتر و قطرش در حدود دوازده سانتیمتر باشد .

سپس به روی آن  " رو " می کشند و این رو  از تخم مرغ  و زعفران تشکیل یافته و آنرا به روی هر کلوچه خمیری می کشند و با چیزهای گوناگون روی آنرا نقش می کنند  مانند سوزن گیر و یا با تخته  مخصوصی که روی آن با نقش هایی مثل گل و یا با نقشهای دیگر کنده کاری شده است  که آنرا روی هر کلوچه می زنند و سپس آنرا به آرامی خیلی زیاد به دیواره تنور می زنند و این کار را خیلی آرام انجام می دهند چون نمی خواهند نقش انگشتشان روی کلوچه بیافتد .

بعد از یکی دو ساعت که کلوچه ها پخته شدند آنها را از تنور درمی آورده و به روی آن روغن می کشند و در کیسه های نایلونی جمع می کنند تا نرم بماند تا بعداً برای تقسیم آنها را به اولیا برده و بین مردم تقسیم می کنند .

 

نظرات (0)
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)

نام :
ایمیل :
وب/وبلاگ :
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد