قاضی جهان

قاضی جهان

فرهنگ و آداب و رسوم و جلوه های طبیعی و آخرین اخبار دهستان قاضی جهان
قاضی جهان

قاضی جهان

فرهنگ و آداب و رسوم و جلوه های طبیعی و آخرین اخبار دهستان قاضی جهان

افتتاح گلزار شهدای قاضی جهان باحضور استاندار آذربایجان شرقی

 افتتاح طرح ساماندهی گلزار شهدای قاضی جهان باحضور استاندار آذربایجان شرقی  

 

دکتر احمدعلیرضابیگی استاندار آذربایجان شرقی

 

  طرح ساماندهی شهدای مزار شهدای قاضی جهان از توابع شهرستان آذرشهر افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، گلزار شهدای شهدای قاضی جهان از توابع شهرستان آذرشهر شب گذشته (5 شهریور) با حضور دکتر احمدعلیرضابیگی استاندار آذربایجان شرقی و نیز مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی افتتاح شد.

مسئولان ارشد استان با حضور در مزار این شهدای گرانقدر جنگ تحمیلی با قرائت فاتحه نسبت به مقام شامخ آنان ادای احترام کردند.

در این مراسم معنوی که با حضور خانواده معظم شهدا و ایثارگر استان همراه بود، با غبارروبی از مزار شهدا نسبت به مقام شامخ آنان ادای احترام کردند.

برنامه دیدار با خانواده معظم شاهد و ایثارگر از دیگر برنامه های این مراسم بود که با حضور مسئولان استانی برگزار شد.

همچنین مردم شهید پرور قاضی جهان نیز با حضور در مزار شهدای گرانقدر و عطرافشانی این قبور مطهر نسبت به ادامه راه شهدا و امام راحل تجدید میثاق کردند.

گفتنی است، طرح ساماندهی گلزار شهدای دفاع مقدس در نزدیک به یک هزار و 200 روستا و شهرستان و نقاط مختلف استان در حال اجرا است که تا دو سال آینده تمام این گلزارها ساماندهی خواهد شد. 

 

به مناسبت گرامیداشت هفته دولت طی مراسمی باحضورآقای دکتربیگی استاندارآذربایجان شرقی ومدیرکل محترم بنیادمسکن انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی ، فرمانداروجمعی ازمدیران دستگاههای اجرایی شهرستان آذرشهرطرح هادی روستای قاضی جهان افتتاح وبه بهره برداری رسیدآقای قلیلو سرپرست بنیادمسکن انقلاب اسلامی شهرستان آذرشهرطی گزارشی ازرونداجرای آن پروژه گفت این پروژه شامل احداث خیابان به طول 786 متر وبه عرض 13 و8 متر بااجرای ابنیه فنی شامل جدول به طول 521 مترورفوژ 111 متر زیرسازی 8056 مترمربع واجرای آسفالت به مساحت 9180 مترمربع وپیاده روسازی میباشد وی اعتبار مصرف شده برای طرح مذکوررا1500 میلیارد ریال اعلام کردیشان بااشاره به فعالیتهای انجام شده بنیادمسکن درروستای قاضی جهان گفت قبلا" فازاول طرح هادی دراین روستااجراشده بودولی بدلیل استقبال اهالی محترم ومشارکت آنان اجرای فاز دوم نیزآغازوبه میمنت گرامیداشت ایام خجسته به عنوان هدیه دولت کریمه جمهوری اسلامی تحویل اهالی محترم می گردد گفتنی است همزمان بااین مراسم یکصدوپنجاه وپنجمین واحدمسکونی روستایی احداث شده توسط بنیادمسکن انقلاب اسلامی آذرشهر درروستای قاضی جهان افتتاح وبه بهره برداری رسید وهمزمان ساختمان سهام عدالت نیزکه توسط آن بنیاد احداث شده بود به بهره برداری رسید.  

 

    

 


با مرگ دریاچه ارومیه ، دیگر نیازی به چاره جویی نیست

دبیرمنطقه شمالغرب کمیسیون حقوق بشراسلامی: 

 با مرگ دریاچه ارومیه ، دیگر نیازی به چاره جویی نیست

مهندس وحید کاظم زاده قاضیجهانی دبیرمنطقه شمالغرب کمیسیون حقوق بشراسلامی  

دبیرمنطقه شمالغرب کمیسیون حقوق بشراسلامی گفت : با مرگ تدریجی 80 درصد از دریاچه ارومیه و محو شدن  آب از دیدگان مردم ، دریاچه ای باقی نمانده است که منبعد درباره آن چاره جویی شود.

 به گزارش روابط عمومی دفتر شمالغرب کمیسیون حقوق بشر اسلامی ، مهندس وحید کاظم زاده قاضیجهانی روز جمعه در جریان بازدید اعضای کارگروه حفاظت از محیط زیست شمالغرب کشور از بندر رحمانلوی عجب شیر  ، در گفتگو با خبرنگاران با ابراز تاسف از نادیده گرفتن تبعات خشکی دریاچه ارومیه توسط متولیان امر گفت:  برخی مسئولان هنوز بحران دریاچه ارومیه را بخوبی درک نکرده اند و بجای حل مشکل ، بدنبال مقصر بوده و با برگزاری همایش ها و سمینارهای نمایشی  ، بدنبال فرافکنی هستند.

 دبیرمنطقه شمالغرب کمیسیون حقوق بشراسلامی با بیان اینکه مرگ دریاچه ارومیه را در بندررحمانلو به چشم خود دیدیم افزود: بارها و  از طرق مختلف ، نگرانی کمیسیون حقوق بشراسلامی را از نابودی دریاچه ارومیه به گوش مسئولین امر رسانده ایم  و بدلیل اینکه تصمیم گیری درمورد تبعات خشک شدن دریاچه و جلوگیری از عمیق شدن این فاجعه از عهده استانداران و مدیران استانی خارج می باشد و به عزم ملی دولتمردان در تهران نیاز دارد.

 وی با بیان اینکه دریاچه نمکی قم نیز دو دهه قبل در اثر تساهل مدیران وقت بکلی نابود شده و  از بین رفت افزود: این تجربه در دریاچه‌ آرال که در شمال تاجیکستان بین چند کشور مشترک بوده نیز قبلاً اتفاق افتاده است.

 مهندس کاظم زاده با بیان اینکه پنج دهه قبل ،  روس‌ها روی رودخانه‌هایی که به دریاچه آرال می‌ریخت سد زدند و آبش را به ترکمنستان و جاهای دیگر  انتقال داده و کشت پنبه را رونق دادندافزود:آنها خیلی هم خوشحال بودند که بوسیله اینکار مثلاً کشت پنبه‌ آنها چند برابر شده است اما کم کم  این دریاچه خشک شد و وقتی که خشک شد، جمعیت بزرگی در اطراف دریاچه به بیماریهای مختلفی همچون سرطان مبتلا شدند.

 وی با بیان اینکه  فاجعه عقب نشینی160 کیلومتری آب در دریاچه آرال شوروی سابق، بیکاری 200 هزار کارگر ، تعطیلی صدها هزار کارخانه شیلات و افزایش سرطان های ناشی از رسوبات نمک را به همراه داشت، تصریح کرد: دریاچه هایی مثل دریاچه ارومیه که در انتظار آب رسانی از سوی انسان ها بعنوان بزرگترین مخرّبین و برهم زنندگان اکولوژی زیست محیطی هستند هم اینک به دلیل مدیریت ناصحیح با مشکل نابودی کلی  قرار گرفته است.

 بندر رحمانلوی عجب شیر

 دبیرمنطقه شمالغرب کمیسیون حقوق بشراسلامی با بیان اینکه در صورت خشک شدن نهایی دریاچه  ، بادهای منطقه ، نمک جامانده از دریاچه را  به سمت شهرها ، روستاها ، جنگل ها و زمین های کشاورزی شمالغرب کشور گسیل داده و موجبات نابودی گونه های گیاهی و نباتی و تخریب ساختمان‌ها و خودروها را  در شش استان کشور فراهم خواهند ساخت افزود: تا زمانی که بحران  نابودی دریاچه ارومیه به طور عمیق درک نشده و برای مردم و مسئولین نظام ملموس  نگردد مشکلات این دریاچه حل نخواهد شد.

 کاظم زاده تمام مشکلات دریاچه ارومیه ، حتی تغییر رنگ اخیر در قسمت های کوچک باقی مانده دریاچه به رنگ سرخ نیز  را به دلیل کمبود آب ورودی به دریاچه دانست و با اشاره به اینکه مردم منطقه اقدام درخوری در حفاظت از آن انجام نداده اند افزود: با توجه به اینکه فرهنگ اسراف و استفاده بی مهابا از آب در بین ایرانیان وجود دارد، دولت و سازمان محیط زیست نمی توانند به تنهایی کمبود آب دریاچه را جبران نموده و از مرگ آن جلوگیری نمایند.

 وی با اشاره به اینکه دریاچه ارومیه در چهار دهه گذشته بدون ملاحظات زیست محیطی مدیریت شده است افزود:باتوجه به آنچه گفته شد در مقطع کوتاه نمی توانیم این دریاچه را از بحران نجات دهیم.

 کاظم زاده با اشاره به اینکه ادعاها برای رفع مشکل دریاچه ارومیه رسانه ای بوده و تابحال فقط بر روی کاغذ قرار گرفته است ادامه داد: تا زمانی که در سطح ملی اراده ای جهت حل اساسی این معضل وجود نداشته باشد نمی توان امیدوار بود که بزودی شاهد بهبود وضعیت این دریاچه باشیم.

 وی آب رسانی به دریاچه از طریق رودخانه زاب کوچک و رود ارس را طبق اظهار نظر کارشناسان ممکن دانست و افزود: البته انتقال آب رودخانه زاب کوچک از مرز ایران و عراق به دریاچه ارومیه به احداث تونلی به طول 15 کیلومتر نیاز دارد که آن هم به تصمیم ملی نیاز دارد.

بندر رحمانلوی عجب شیر

کاظم زاده سخنان نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی مبنی بر کوچک کردن دریاچه ارومیه برای مدیریت بهتر را  پاک کردن صورت اصلی مسئله و فرار از حل  این معضل دانست و گفت: افرادی که برداشت نمک از دریاچه را برای رفع شوری آن مطرح می کنند، مشکل را درک نکرده و از کارکردهای دریاچه اطلاعی ندارند.


 فارس     مهرنیوز     ببین نیوز   بازارکار      ایسنا + ایسنا     آریانیوز

بورکس    ارک قالاسی