قاضی جهان

قاضی جهان

فرهنگ و آداب و رسوم و جلوه های طبیعی و آخرین اخبار دهستان قاضی جهان
قاضی جهان

قاضی جهان

فرهنگ و آداب و رسوم و جلوه های طبیعی و آخرین اخبار دهستان قاضی جهان

با حضور فرماندار شهرستان آذرشهر قنات سیدآباد قاضی جهان به بهره برداری رسید

 

 

 

 

 

با حضور فرماندار شهرستان آذرشهر قنات سیدآباد قاضی جهان به بهره برداری رسید 

 

در سومین روز از ایام ا...دهه مبارک فجر یک طرح عمرانی در شهرستان آذرشهر به بهره برداری رسید.

با حضور فرماندار شهرستان آذرشهر قنات سیدآباد قاضی جهان به بهره برداری رسید.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان آذرشهر در این آیین گفت: قنات سید آباد که در حادثه سیل 25 فروردین سال جاری تخریب شده بود،با اعتبار2 میلیارد و300 میلیون ریال و مساعدت بهره برداران  مرمت و بهسازی شده ودر سومین روز از دهه مبارک فجربه بهره برداری رسید.

مهندس مجید حسنی افزود: طول مسیر بهسازی شده222 متر که70 هکتار از اراضی زراعی را مشروب می سازد و دبی آب این قنات20 لیتر در ثانیه است.

وی گفت: هدف از اجرای این طرح عدم نیاز به لایروبی سالیانه،جلوگیری از خسارت احتمالی سیل با توجه به موقعیت گالری قنات و احیای مجدد قنات است. 

 

 

 

     

 

 

 

جشنواره فرهنگی، ورزشی (دا) بانوان قاضی جهان


 

 

 

 

 

 

جشنواره فرهنگی، ورزشی (دا) بانوان قاضی جهان  

 

زمان: ۲۰ بهمن ساعت ۹ صبح
مکان: مجتمع ورزشی شهدای قاضی جهان 

 

همراه با اجرای برنامه های فرهنگی و ورزشی

 

ورزشهای بومی و سنتی
 

سوغات قاضی جهان  

کتاب و صنایع دستی 

 

 

مراسم عزاداری ایام فاطمیه در مسجد حضرت ولی عصر(عج) قاضی جهان برگزار شد

 

 

 

 

 

 

  

 

مراسم عزاداری ایام فاطمیه در مسجد حضرت ولی عصر(عج) قاضی جهان برگزار شد

حجت الاسلام والمسلمین دکتر مجتبی نظری  :

باید مراقب باشیم شبهات موجود در بین مردم به ویژه جوانان به شک تبدیل نشوند 

 

مراسم عزاداری ایام فاطمیه با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین دکتر مجتبی نظری در مسجد حضرت ولی عصر قاضی جهان برگزار شد

یک استاد حوزه علمیه و دانشگاه با اشاره به اینکه در جامعه شبهه ناک، جای حق و باطل عوض می شود، ابراز داشت: باید مراقب باشیم شبهات موجود در بین مردم به ویژه جوانان به شک تبدیل نشوند.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر مجتبی نظری در مراسم عزاداری ایام فاطمیه در مسجد حضرت ولی عصر(عج) قاضی جهان که به همت هیئات مذهبی قاضی جهان برگزار شده بود با اشاره به اینکه نباید شبهه ای در جامعه تداوم پیدا کند، ابراز داشت: شبهه در جامعه ایجاد شک می کند و ادامه شک باعث کفر می شود، در جنگ جمل، صفین و نهروان، شاهد چنین اتفاقی بودیم.

نماینده سابق ولی فقیه در دانشگاه تبریز ادامه داد: جامعه شبهه ناک، بدون قبله و علم است و انسان را در بین دو راهی قرار می دهد و جای حق و باطل را عوض می کند.

حجت الاسلام والمسلمین نظری با بیان اینکه بزرگترین آفت جامعه ما شک است ادامه داد: باید مراقب باشیم شبهات موجود در بین مردم به ویژه جوانان به شک تبدیل نشوند که اگر شبهات تبدیل به شک شد ترس آن می رود که شک نیز به کفر تبدیل شود.

این استاد دانشگاه با ذکر نمونه تاریخی در این خصوص گفت: شبهه برخی از یاران حضرت امیر (ع) در جنگ جمل به شک در جنگ صفین تبدیل شد و در جنگ نهروان به کفر انجامید که حضرت آنها را مهدور الدم اعلام کرد.

وی با بیان اینکه ما امروز بزرگ ترین وظیفه ای که داریم پاسخ به شبهات دینی است که در سطح جامعه به ویژه در مراکز علمی و دانشگاهی وجود دارد ادامه داد: هم اکنون خطرهایی وجود دارد که ریشه و اساس اسلام را هدف گرفته است و اساس نظام اسلامی، اعتقادات اصلی ما و اصول، باورها و ارزش های دینی ما را تهدید می‌کند اگر در این زمینه غافل شویم، ممکن است در جامعه به ضروری ترین مسائل شک کنند و زمانی که شک و شبهه ای پیدا شد، علاج آن به آسانی امکان نخواهد داشت.

وی با بیان اینکه برخی مغرضانه و گاه ناآگاهانه دنبال ایجاد شک و شبهه در مورد مدافعان حرم و اهداف والای آنان هستند به صحبت‌هایی که در خصوص پرداخت حقوق 20 میلیونی به مدافعین حرم مطرح می‌شود، اظهار داشت: طرح سخنانی مبنی بر پرداخت حقوق میلیونی به مدافعین حرم، حرف‌هایی بی ربط است که متسفانه عده‌ای نیز در فضای مجازی به این شایعات کذب در جامعه دامن می‌زنند.

حجت الاسلام والمسلمین نظری به رتبه برتر استان آذربایجان شرقی در جمع‌آوری کمک‌های مردمی به مدافعان حرم افزود: استان آذربایجان شرقی با 24 شهید مدافع حرم نیز از این حیث افتخارات بزرگی در مسیر جبهه مقاومت کسب نموده است.

وی به نامه سوزناک شهید محسن حججی به امام رضا(ع) اشاره نموده و بر الگوگیری از این شهید تاکید نموده و افزود:  محسن حججی که نام و آوازه شهادت و ارادتش به حضرت اباعبدالله الحسین (ع) امروز دیگر برای همه مردم ایران شناخته شده است وقتی در سال 94 به زیارت حرم مطهر رضوی می‌رود از امام رئوف می‌خواهد نامه شهادتش را امضا کند و ایشان را به مادرشان حضرت زهرا (س) قسم می‌دهد و می نویسد: « سلام آقای خوبم یادم هست دفعه قبل خواسته‌های زیادی از شما داشتم؛ الآن که خوب فکر می‌کنم به همه خواسته‌هایم رسیده‌ام؛ شغل سپاه، عروسی، جور شدن زندگی و... ممنونم آقای خوبم، ممنون ... حال، بی‌صبرانه مشتاق چشیدن لذتی اخروی هستم، لذتی که نهایتش رضای خداست یا رضا، تو را به پدر بزرگوارت موسی‌بن جعفر(ع) قسم، تو را به فرزند عزیزت جوادالائمه قسم، تو را به خواهر گرامی‌ات فاطمه معصومه قسم، ضامن من شوید آقا جان دوست دارم همانند علی اکبر(ع) در جوانی شهدِ شیرین شهادت را بنوشم و جان ناقابلم را فدای شما اهل بیت کنم» .

حجت الاسلام والمسلمین نظری بر حفظ و نشر آثار شهدای عملیات‌های کربلای 4 و 5 ، غواص های دست بسته، مدافعین حرم و... تاکید نموده و گفت: باید یاد و خاطره شهدا را در عمل زنده نگه‌ داریم، با نامگذاری کوچه و خیابان به نام شهدا نمی توان آرمان شهدا را ترویج داد، در این صورت تنها به ظاهر و پوسته مسأله توجه کرده‌ایم، اگر به دنبال گفتمان‌سازی و ترویج آرمان و اهداف شهدا هستیم باید به محتوا بنگریم.

وی کار 4 دختری که روسری خود را در میدان انقلاب تهران به دست گرفته و چهارشنبه سفید راه انداخته اند اشاره ، کار آنان را امری احمقانه دانست که ره به جایی نمی برد افزود: باید بدانیم که در مسیر تحقق ارزشهای اسلام شهدای زیادی تقدیم نموده ایم نمونه اش آیت الله شهید غفاری شهید پرافتخار آذرشهر وقتی جنازه اش را تحویل خانواده اش دادند یکی از انگشتانش سالم نمانده بود سرش را با مته سوراخ کرده بودند این انقلاب خیلی هزینه برداشته شهدای زیادی در این مسیر داده ایم .

حجت الاسلام والمسلمین نظری با بیان اینکه شهدای مدافع حرم پرچم اسلام و پرچم حرم امن الهی را در حریم اهل بیت(ع) به اهتزاز درآورند و همچون حضرت زهرا (س) که اولین مدافع جایگاه ولایت است از دین الهی دفاع  نمودند افزود: متأسفانه این رشادت‌ها در جامعه کم گفته می‌شود ، نصف کشور عراق در دست داعش بود ، چیزی نمانده بود که حرم امام حسین (ع) به دست دشمنان بیفتد و اثری از حرم نماند  همه با وجود رشادت ها و خون پاک مدافعان حرم خنثی و آزاد سازی شد و همین مدافعان حرم که از نسل شلمچه و فکه و طلاییه هستند به خوبی ثابت کردند که حتی اگر شده خارج از مرزهای جغرافیایی از اسلام دفاع می کنند و نمی‌گذارند جسارتی به ساحت دین الهی وارد شود چراکه اسلام مرز مشخصی ندارد .

وی با بیان اینکه روحیه شهادت‌طلبی نقش اصلی را در حفظ دین دارد افزود: دشمن توانایی مقابله با این نسخه پیشرفت شیعه و اسلام را ندارد .

این استاد حوزه علمیه قم با اشاره به خطبه حضرت زهرا(س) در جمع زنان مدینه که به عیادتشان آمده بودند گفت: 2 الی 3 ماه پس از رحلت رسول اکرم(ص) ببینید چه اتفاقی افتاد که فاطمه زهرا(س) چنین مطالبی بر زبانشان جاری می شود و در پاسخ پرسش یکی از زنان مدینه که سوال نمود : چگونه صبح کردى از بیماریت؟ و حال تو چه گونه است اى دختر رسول خدا؟ فرمودند: « به خدا در حالى صبح کردم که از دنیاى شما متنفرم، مردان شما را دشمن مى شمرم، و از آنها بیزارم آنها را آزمودم و دور افکندم، و امتحان کردم و مبغوض داشتم. چقدر زشت است شکسته شدن شمشیرها و سکوت در برابر غاصبان و بازى کردن بعد از جدّ و به شوخى گرفتن سرنوشت اسلام و مسلمین و کوبیدن بر سنگ و شکافته شدن نیزه ها و فساد عقیده، و گمراهى افکار، و لغزش اراده ها و چه بد اعمالى از پیش براى معاد آنها فرستاد، نتیجه آن، خشم خداوند بود، و در عذاب الهى جاودانه خواهد ماند و چون چنین دیدم مسئولیت آن را به گردنشان افکندم، و بار سنگین گناهان را بر دوششان، و ره آورد هجومش را بر عهده آنها نهادم » .

گفتنی است در این مراسم که جمعی از روحانیون و ائمه جمعه و جماعت شهرستان نیز حضور داشتند با تلاوت  آیاتی چند از کلام الله مجید توسط استاد ابوالفضل وکیلی قاری بین المللی و مداحی کربلایی ابوالفضل علی اکبری از مداحان برجسته منطقه پیگیری شد. 

 

 

مراسم عزاداری ایام فاطمیه با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین دکتر مجتبی نظری در مسجد حضرت ولی عصر قاضی جهان برگزار شد

 

 

 مراسم عزاداری ایام فاطمیه با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین دکتر مجتبی نظری در مسجد حضرت ولی عصر قاضی جهان برگزار شد  

 

 

مراسم عزاداری ایام فاطمیه با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین دکتر مجتبی نظری در مسجد حضرت ولی عصر قاضی جهان برگزار شد  

 

 

مراسم عزاداری ایام فاطمیه با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین دکتر مجتبی نظری در مسجد حضرت ولی عصر قاضی جهان برگزار شد  

 

 

مراسم عزاداری ایام فاطمیه با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین دکتر مجتبی نظری در مسجد حضرت ولی عصر قاضی جهان برگزار شد

نبرد جوانان قاضی‌جهان و ‌ ژاپنی‌های چشم بادامی‌ها برای ثبت کرسی









دومین کمپین کرسی قاضی جهان همزمان با رویداد بزرگ تبریز 2018  برگزار شد

از صدها عکس ارسالی، 40 عکس کرسی به بخش مسابقه کمپین راه یافت

نبرد جوانان قاضی‌جهان و ‌ ژاپنی‌های چشم بادامی‌ها برای ثبت کرسی


 

مسئول راه اندازی دومین کمپین کرسی قاضی جهان از راه یابی 40 عکس کرسی به بخش مسابقه دومین کمپین کرسی قاضی جهان در استان آذربایجان شرقی خبر داد.

مهندس وحید کاظم زاده قاضی جهانی در گفتگو با خبرنگاران با بیان این مطلب گفت: در آستانه رویداد بزرگ تبریز 2018  و با هدف احیای سنت های قدیمی، بالا بردن صفا و صمیمیت در بین اعضای خانواده ، افزایش دورهمی های خانوادگی ، ارزشهای طبی و نیز استفاده بهینه از انرژی در سردترین فصل سال ، کمپین استفاده از کرسی به عنوان میراث ماندگاری از گذشتگان برای دومین سال متوالی در قاضی جهان از توابع شهرستان آذرشهر برگزار شد.

وی با بیان اینکه دیدن تصاویر کرسی ژاپنی‌ها در دهکده مجازی برای جوانان قاضی جهانی کافی بود تا دست به کار شوند افزود: کرسی یکی از نوستالژی‌های ما ایرانی‌ها به ویژه اهالی خونگرم آذربایجان در ایام زمستان است وسیله ای که در سال‌های گذشته با صفای پدر بزرگ‌ها و مادربزرگ هایمان علم می‌شد و زیر گرمای آن در دورهمی‌های شبانه زمستان قصه‌های قدیمی هزار و یک شب درِ گوش بچه‌ها زمزمه می‌شد.

مسئول راه اندازی دومین کمپین کرسی قاضی جهان که این روزها از تلاش ژاپنی‌ها برای به‌نام زدن این وسیله قدیمی گرمایشی در قالب اختراعی جدید به نام خودشان گلایه مند است ادامه داد: ایرانی‌ها نباید اجازه دهند دیگر کشورها مبانی بومی و فرهنگی شان را به یغما برده و به نام خود ثبت کنند لذا جوانان قاضیجهان با راه اندازی کمپین کرسی در دو سال گذشته تلاش می کنند اجازه ندهند ژاپنی‌های چشم بادامی کرسی را به‌نام خودکنند.

مهندس کاظم زاده با بیان اینکه با راه اندازی کمپین کرسی در زمستان امسال تصاویر زیادی از کرسی‌های بزرگ و کوچک در شهر و روستا به این کمپین ارسال شد؛ تصاویری که حکایت از علاقه‌مندی ایرانی‌ها و آذربایجانی ها به نوستالژی‌های قدیمی شان دارد افزود: از صدها کرسی موجود شرکت کننده در این کمپین، 40 عکس کرسی با مشخصات و شرایط اعلامی توسط هیئت داوری این مسابقه تطابق داشتند که به بخش مسابقه کمپین راه یافتند.

مدیر گروه آنایوردوم قاضی جهان با بیان اینکه در مراسم اختتامیه این کمپین به صاحبان 18 کرسی برتر جوایز نفیسی اهدا خواهد نمود ادامه داد: 6 جایزه نفیس به کرسی هایی اهدا می شود که بیشترین بازدید را در فضای مجازی کسب نموده اند ، 6 جایزه نفیس دیگر به کرسی هایی تعلق می گیرد که توسط هیات داوران کمپین انتخاب و معرفی می شوند و 6 جایزه دیگر نیز در همایش پایانی به قید قرعه به صاحبان 6 کرسی از بین همه شرکت کنندگان درمسابقه کمپین کرسی تعلق می گیرد.

وی استفاده از نمادهای سنتی و اسباب قدیمی همچون سماور ذغالی و... در اطراف و روی کرسی ، حضور تمام یا بخشی از اعضای خانواده اعم از پدرو مادر در اطراف کرسی و تصاویر منقل سنتی یا برقی به همراه عکسی مجزا از چارچوب تخته ای یا فلزی کرسی و بالاخره نصب آرم کمپین منقش به رویداد تبریز 2018 را از شرایط ویژه هیات داوران برای انتخاب 6 کرسی برتر  عنوان نموده و گفت: سنت برقراری کرسی در فصل زمستان و شب نشینی های خانوادگی، یکی از رسوم قدیمی آذربایجان محسوب می شود که طی آن اعضای خانواده دور کرسی جمع شده و ضمن پذیرائی توسط میوه، آجیل و تنقلات ستنی، از صحبت های بزرگان خانواده استفاده می کنند.

مدیر گروه آنایوردوم قاضی جهان با بیان اینکه با رواج زندگی مدرن و ماشینی و برچیده شدن کرسی از خانواده های این مناطق، شب نشینی های خانوادگی در شهرهای آذربایجان شرقی به کلی برچیده شده و در مناطق روستایی نیز به شدت کمرنگ شده است گفت: گسترش روز افزون جنبه های مدرن زندگی مانند فضای مجازی، شبکه های اجتماعی و ماهواره و تلویزیون و ... بنیان بسیاری از خانواده ها را دچار مشکل کرده و برنامه ریزی دستگاه های مختلف نیز کار به جایی نبرده است.

وی با بیان اینکه یکی از خصوصیات بارز نیاکان ما صرفه‌جویی بود و آنها سعی می‌کردند زندگی‌شان را براساس داشته های خود تنظیم کرده و کاری می کردند که خود را محتاج دیگران نکنند ادامه داد: سنت استفاده از کرسی‌ نشأت گرفته از همین تفکر در بین مردمان گذشته بود و کرسی علاوه بر گرم کردن فضای خانه، کارکرد اجتماعی و فرهنگی بسیار تاثیرگذاری داشته به طوری که ضمن فراهم آوردن زمینه دورهمی و صمیمیت اعضای یک خانواده، پایگاهی برای فعالیت های فرهنگی مانند شعرخوانی، بازگویی خاطرات، قصه گویی و ... بوده است.

این فعال مدنی با بیان اینکه طبق نظر کارشناسان علوم طبی، کرسی علاوه بر صرفه جویی بسیار زیاد در مصرف گاز، باعث حفظ سلامتی بدن شده و فواید بی شماری را به همراه دارد که از آن جمله می توان به رفع کم خونی ، پاکسازی بدن ، تقویت حافظه ، درمان آرتروز رماتیسم ، درد زانو و درد کمر و دیسک ، کاهش قند خون و داشتن خواب آرام و راحت اشاره نمود افزود: گذشته از پیامدهای مثبت اقتصادی این کمپین مانند صرفه جویی در مصرف انرژی، تاثیرات فرهنگی و اجتماعی آن بسیار فراتر از حساب و کتاب های مادی است.

مهندس کاظم زاده ادامه داد: متاسفانه هر چه به سمت زندگی ماشینی پیش رفتیم و از فضای زندگی سنتی دور شدیم، صفا و صمیمیت جمع شدن دور کرسی و بهره بردن از گرمای آن نیز کمرنگ و سردتر شد اما خوشبختانه این روزها همچون گذشته یاد کرسی در خانه ها زنده شده و به اذعان خانواده های قاضی جهانی، صفا و صمیمیت در بین اعضای خانواده پررنگ تر شده است .

وی خاطرنشان کرد: جوانان قاضی جهان ثابت کردند که می توان ظرفیت شبکه های اجتماعی را به دید فرصت نگاه کرده و از آن در راستای تعمیق ویژگی های فرهنگی و اجتماعی استفاده کرد.

 

 

کورسو بایاتیلاری

 

شب شیره نی یینده

دایی کورکو گیینده

هامی قولاق آساردی

او ناغیلی دیینده

 

اوزوم لرده شانی دی

ایچی دولو قانی دی

ایده،بادام،گردکان

آنامیزین جانی دی

 

ییغیشاردیق بیرلیقدا

دانیشاردیق بیرلیقدا

قره دئولر گلنده

سیغیشاردیق بیرلیقدا

 

آنایوردوم توفارقان

آنام هله یووار قان

ایندی قاضی جهاندا

کورسو آلما قوپارقان

 

قاضی جهان جانلی دیر

هم آدلی هم سانلی دیر

خلقین بؤیوک آشیغی

عابباس توفارقانلی دیر

 

کورسو یونوب جویزدن

جیبی دولو مویزدن

پهره ده دوز یار اولسا

چیخانماسیز ائویزدن

 

قاضی جهان بویاندا

تانیش گلیر اویاندا

ادون پینجی،کورسولر

ناغیل دیین هایاندا

 

آسیب گؤیدن میلاغی

بئلینده وار دولاغی

نه کورسو وار نه ناغیل

ائشیتمیری قولاغی

 

قاریاغیب دیزه چیخیب

آیریلیق بیزه چیخیب

کورسو آلتدان مانقال لار

چوخ یئرده اوزه چیخیب

 

قصابین وار دهره سی

آروادینین جهره سی

بیر کورسو،دوققوز اوشاق

دورذ دنه دیر پهره سی

 

داغ باشیندا دیری وار

عالملرده سیری وار

دئیرلر بو کورسونون

قول ،قیچا چوخ خیری وار

 

ایندی هامی داغیلیب

باشینا کول یاغیلیب

سوتلو اینک،جامیشلار

بالام یامان ساغیلیب

 

شاعر: موسی احمدی مرند













































مراسم سوگواری حضرت فاطمه زهرا(س) در قاضی جهان

 

 

 

 

 

      مراسم سوگواری حضرت فاطمه زهرا(س) در قاضی جهان 

 

 

سخنران: حجت الاسلام والمسلمین  دکتر نظری 

 

زمان: 

 

چهارشنبه 11 بهمن بعد از نماز مغرب و عشاء  

به صرف شام 

 

مکان:  

 

مسجد حضرت ولی عصر(عج) قاضی جهان

 

 

مدیریت واعضای محترم گروه آنایوردوم  


ضمن عرض تسلیت بمناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)ازمحضرجنابعالی دعوت میشود تا با قدوم مبارک خودمجلس رابه نور معنویت منور وبه عطرتقوا معطرسازید 

 

هیئت رزمندگان اسلام قاضی جهان