X
تبلیغات
وکیل جرایم سایبری

گیروازا و میان پور از شیرینی های سنتی و محلی قاضی جهان

28 اسفند 1396 ساعت 13:49









گیروازا و میان پور از شیرینی های سنتی و محلی قاضی جهان

معرفی میان پور(میان پر) ؛ گران ترین شیرینی محلی در قاضی جهان


 

در قاضی جهان از گلابی ، زردآلو ، شفتالو ، هلو و انجیر ، میان پور(میان پر) تهیه می کنند که بسیار خوشمزه است و معمولاً بر سر سفره شب یلدا و عید نوروز برای پذیرایی ارائه می شود که از ارقام آجیل چهارشنبه سوری اهالی قاضی جهان به شمار می رود.

میان پر که در برخی از مناطق کشورمان به اسم  جوزغند نیز می شناسند یک نوع شیرینی محلی و سنتی اهالی قاضی جهان است که به دست بانوان قاضی جهانی درست می شود .

بالا بودن کیفیت مواد اولیه موجود در این نوع شیرینی و سخت بودن مراحل ساخت باعث افزایش قیمت این محصول شده است .

برای درست کردن این شیرینی میوه‌ گلابی یا زردآلو یا هلو یا شفتالو یا انجیر و حتی آلو را پوست می‌کنند تا سه روز در پشت بام‌ آفتاب بخورد و خشک شود، سپس هسته‌ آن را خارج می‌کنند و یک روز دیگر در آفتاب می‌ماند، بعد داخل این میوه را با مواد مخلوط تشکیل‌شده از بادام، هل، مغز هسته زردآلو و خاک قند پرکرده و دهانه آن را با ظرافت خاصی می بندند و دوباره در آفتاب قرار داده وخشک می‌کنند.

در قاضی جهان میان پور شفتالو ، به گیروازا مشهور می باشد.

فرهنگ معین یکی از معانی تعریف‌شده برای جوزغند را (جوز) شفتالوی خشک‌شده و (غند)، (آگند) یا (آکند) یعنی افکندن آورده است. 














نظرات (0)
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)

نام :
ایمیل :
وب/وبلاگ :
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد